18.03.2024

DHL își extinde flota sustenabilă în Germania, cu 178 de noi IVECO S-WAY CNG

Grupul DHL a comandat un total de 178 de noi camioane IVECO S-Way CNG pentru divizia sa Post & Parcel Germania, extinzându-și flota cu peste 450 de camioane CNG. Noile camioane alimentate cu bio-CNG vor reduce și mai mult amprenta de carbon a Grupului DHL și vor contribui semnificativ la decarbonizarea transportului rutier.

IVECO S-WAY CNG cu suprastructură tip box

Dintre cele 178 de unități comandate, 161 de camioane S-Way CNG echipate cu o suprastructură tip box AD190S34/P CNG vor fi utilizate pentru distanțe mai scurte și pentru curse de o zi. Autocamioanele dispun de un șasiu standard 4x2 cu o greutate totală maximă autorizată de 19 tone, o cabină standard Active Day cu acoperiș jos și un motor CNG de 9 litri și 340 CP, conform Euro VI. Patru rezervoare de gaz cu un volum gravimetric de umplere de 80 kg pe fiecare parte sunt montate pe partea stângă și pe partea dreaptă. Cu un total de 160 kg de GNC, autocamioanele oferă o autonomie de până la 670 km.

IVECO S-WAY CNG cu suprastructură pentru transport containere

Celelalte 17 IVECO S-Way CNG sunt echipate cu suprastructură pentru transportul containerelor AS260S46Y/FS CM CNG și vor fi utilizate pentru transportul între hub-uri. Aceste vehicule dispun de un șasiu standard 6x2 cu axă portantă directoare, cabina spațioasă Active Space și un motor CNG de 13 litri și 460 CP, conform Euro VI. Rezervoarele de GNC au un volum gravimetric de umplere care totalizează 240 kg, ceea ce permite autonomii de până la 1000 km.
Bio-CNG este un combustibil regenerabil și durabil, obținut din deșeuri și materiale reziduale. Utilizarea Bio-CNG va ajuta DHL să reducă semnificativ emisiile de CO2 cu până la 95% în comparație cu un camion cu motorină - și chiar va putea să obțină o amprentă de carbon negativă de până la -120%, dacă provine din gunoi de grajd.
Pe lângă misiunea pe distanțe lungi, motoarelor silențioase din camioanele IVECO alimentate cu bioCNG, comparativ cu cele convenționale cu combustie internă, fac ca aceste vehicule să fie deosebit de potrivite pentru aplicații urbane și livrări pe timp de noapte, sporind astfel confortul șoferului.

 

Sursă: tirmagazin.ro